IDRÆTSSKADER & PERFORMANCE

IDRÆTSSKADER & PERFORMANCE

 
Klinikken er specialiseret indenfor idrætsskader og optimering af præstationer for alle idrætsudøvere - fra elite atleter til almindelige motionister.
 
Vi sætter mere tid af til den enkelte sportsudøver uanset hvad problemet er.

”Kroppen skal ses som en helhed!

 
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/Muscle-structure-in-form-300x390.jpg
Vores force er en helhedsorienteret evidensbaseret tilgang til alle problemer, uanset om der er tale om lokale smerter eller manglende resultater i konkurrencer.
 
Vi tilbyder derfor en helkrops baseret screening af samtlige muskler, sener og led for alle fysisk aktive personer, hvad enten det drejer sig om motionister eller elite atleter.
 
Screeningen går ud på at du skal gennemføre en række forskellige bevægelser, som vil afdække dårlig koordination, nedsat funktionsevne og smerteområder.
 
Screeningen er ikke styret af selve smerterne men af kroppens funktion og koordination, som netop kan være årsagen til smerterne.
 
Screeningen kan være med til at forebygge eller minimere skader i fremtiden.
 

”Skader rammer alle – ikke kun topatleter!

 
Vi sætter mere tid af til den enkelte sportsudøver hvad enten det drejer sig om almindelige motionister eller elite udøvere.
 
 
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/COLOURBOX16916629_EDIT-400x127.jpg

”Nye skader er oftest gamle skader!

Tidligere skader kan føre til dårligere koordination og funktionsevne – også selv om skaden er helet.
 
Det mærker man sjældent under den almindelige træning. Men skaden begynder langsomt at vise sig igen, når man øger træningsmængden eller deltager i konkurrencer.
 

”Sub-optimal performance kan have store konsekvenser!

 
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/COLOURBOX15422571-300x150.jpg
Sub-optimal performance kan have store konsekvenser på højt plan. Det kan være forskellen på at vinde medaljer eller blot ”nøjes” med top 10 placeringer.
 
Klinikken kan være med til at hjælpe eliteatleten med at justere sine teknikker og dermed sine præstationsevner under konkurrencerne.
 

”Skræddersyet behandlingsforløb for optimal heling!

Klinikken tilbyder gængse såvel som mere komplicerede behandlingsformer inden for sportskiropraktik.
 
Det skal være med til at sikre en optimal genopretning af kroppens funktioner, så du kan komme hurtigere tilbage til træningen.

ULTRALYD

 
Klinik Aktiv Sundhed tilbyder ultralydsscanning
som en del af den specialiserede undersøgelse,
hvis der er behov for det.
 
 
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/COLOURBOX1061288_EDIT-400x100.jpg
Muskuloskeletal ultralydsdiagnostik er en supplerende undersøgelse, som er god til at visualisere kroppens nerver, muskler, sener og led.
 
Man kan med ultralydsundersøgelsen bl.a. se omfanget af akutte fiberskader, betændelse i slimsække,  inflammation og graden af overbelastning af muskler og sener. Den kan også vurdere om der for eksempel er slidgigt (artrose) eller leddegigt (artrit).
 
Endelig kan man med en såkaldt dynamisk undersøgelse se hvor godt muskler, sener og led bevæger sig og om der f.eks. skulle være en afklemning i skulderleddet.
 
Ultralydsundersøgelsen kan være med til at dokumentere fremgang i behandlings og genoptræningsforløb.

LØBESTILSANALYSER

 
De fleste løbeskader opstår sjældent akut, men skyldes en langvarig overbelastning på grund af en uhensigtsmæssig løbestil, dårligt fodtøj eller ændring af din træning.
 
En tidligere forstuvning eller en tidligere skade kan medføre en vedvarende ændring af din løbestil. Dette kan give andre problemer eller nye overbelastningsskader.
 
Klinikken tilbyder individuelle løbestilsanalyser for at forbedre dine teknikker og effektivisere dit løb. En bedre teknik kan minimere risikoen for nye eller tilbagevendende smerter.
 
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2015/11/COLOURBOX9143119_2-300x280.jpg
Vores analyser tager udgangspunkt i din egen løbestil og din kropsbygning. Vi vil gradvist introducere nye teknikker som tilpasses dit niveau og træningsbehov.

BIOMEKANISKE ANALYSER

 
Biomekaniske analyser er ikke kun for sportsfolk, men kan hjælpe alle med at ændre dårlige funktioner med kroppen i dagligdagen.
 
Mange af vores daglige gener og smerter skyldes den måde vi bruger vores krop på.
 
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/COLOURBOX612715-400x150.jpg
Ændringer af kroppens naturlige funktion og holdning resulterer oftest i ”uforklarlige” smerter, som vi bare ikke kan få væk med smertestillende medicin, almindelige behandlinger eller øvelser.
 
Hvis du allerede er blevet undersøgt og fået behandling for smerter, som bare ikke vil gå væk, så kan det være at en specialiseret biomekanisk analyse kan identificere det egentlige problem.
 
Klinikken tilbyder en individuelt tilpasset biomekanisk analyse, med fokus på hele kroppen og ikke kun omkring smerteområdet.
 
Vores analyser tager udgangspunkt i din kropsbygning og dit funktionsniveau. Vi vil gradvist introducere nye teknikker som tilpasses din situation og behov.Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial