KIROPRAKTIK, FYSIOTERAPI, ERGOTERAPI & SPORTSMASSAGE

SPORTSKIROPRAKTIK

https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/FICS-logo-200x150.jpg
Sportskiropraktik er et speciale indenfor for kiropraktik og er en efteruddannelse bestående af særskilte moduler.
 
Kiropraktoren kan tage en international sportskiropraktor uddannelse, som kræver erfaring med atleter udenfor klinikken, altså i klubber eller til større mesterskaber.
 
Den internationale sportskiropraktor organisation, FICS, uddanner kiropraktorer på internationalt niveau til at kunne indgå i tværfaglige teams af topprofessionelle behandlere ved store internationale stævner, som f.eks. de Olympiske Lege, World Games, osv.
 

KIROPRAKTIK

En kiropraktor er autoriseret af Sundhedsstyrelsen til at undersøge, diagnosticere, behandle og forebygge smerter og nedsat funktion i bevægeapparatet (muskler, sener, led, osv.).
 
Kiropraktorer uddannet i Danmark består af en 3-årig bachelor efterfulgt af en 2-årig kandidat uddannelse og afsluttes med et 1-årigt ”turnus”.
 
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/SDU_LOGO-300x137.png
Kiropraktoren arbejder ud fra en bio-psyko-social model, som ikke kun har fokus på smerteområdet, men også andre faktorer, som kan vedligeholde eller forværre smerterne.
 
Kiropraktoren arbejder ud fra et tværfagligt og bredt funderet behandlingskoncept, som består af flere elementer:
  
 • Information og rådgivning
 • Manuel / bløddelsbehandling
 • Kiropraktisk manipulationsbehandling
 • Øvelser
 • Forebyggelse
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/DKF-logo-300x252.png

FYSIOTERAPI

https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2018/12/fys_logo_stor-200x200.jpg
Fysioterapeuter behandler bevægeapparatet, i form af forebyggelse, genoptræning, rehabilitering, ledmobilisering og bløddelsbehandling. Fysioterapeuter behandler b.la. fysiske- og psykiske skader og belastninger, i muskler og led.
  
Fysioterapi er en bacheloruddannelse, som tager 3½ år. På uddannelsen specialiseres fysioterapeuter i anatomi, fysiologi, træning og bevægelse, neurologi, psykologi, pædagogik og sociologi, kommunikation, ernæringslære, farmakologi og sundhedsteknologier.
  
Fysioterapeuter undersøger, diagnosticere og behandler ud fra hvert individs problematik. Fysioterapeuter tilrettelægger mål og delmål i samarbejde med patienten og ud fra et teoretisk grundlag.
  
Fysioterapeuter har viden og erfaringer med at arbejde selvstændigt og tværfagligt for at opnå den bedst mulige behandling til patienterne.
  

ERGOTERAPI

Ergoterapeuter arbejder med at styrke og støtte personer med at udføre aktiviteter eller arbejde ved at have fokus på psykiske, fysiske eller sociale begrænsninger og muligheder.
  
Ergoterapi er en 3½ årig bacheloruddannelse. Undervisningen veksler mellem teoretisk og klinisk undervisning. Den kliniske undervisning foregår på hospitaler, i kommuner og i det private. Den kliniske undervisning er inden for det somatiske, det psykiatriske og det ergonomiske arbejdsområde samt i hjælpemiddelformidlingen.
  
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2020/02/ETF_2-200x200.png
Ergoterapeuter er specialister i håndterapi og kan behandler og genoptræne skader i hænder og arme. Ergoterapeuter udarbejder træningsprogrammer i samarbejde med patienten og som er tilpasset patientens behov og muligheder.
  
Ergoterapeuter arbejder både selvstændigt og tværfagligt, så den bedst mulige behandling til patienterne kan opnås.
  

SPORTSTERAPEUT

https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/Sportskropskolen_logo-1-100x192.png
Eksamineret sportsterapeut er en overbygning til sportsmassør uddannelsen. Det er en opdateret sportsbehandleruddannelse med den nyeste viden og de nyeste behandlingsteknikker, som f.eks.:

 • Håndtering af sportsskader
 • Udvidet sportsmassage
 • Sportszoneterapi
 • Sportsakupunktur
 • Triggerpunkter
 • PNF udspændning
 • Kinesiotape / sportstape
 • Team Danmarks restitutionskoncept

SPORTSMASSØR

En kvalitets massøruddannelse med undervisning i kroppens anatomi og funktion, biomekanik og bevægelse, fysiologi og neurologi og fysiurgisk sportsmassage.
 
Sportsmassøren er trænet i at give en tryg og effektiv fysiurgisk helkropsmassage og regional massage af benene, ryg, nakke, skuldre, arme og ansigt.
 
Massage virker på mange forskellige måder, bl.a. ved at sænke muskelsmerter, forøge de bløde vævs smidighed (muskler, sener, ledbånd og muskelhinder), koordinere musklernes naturlige spænding og skabe bedre muskelbalance. Massage er med til at bevægeapparatets funktioner normaliseres.
 
https://www.klinik-aktivsundhed.dk/wp-content/uploads/2016/01/Sportskropskolen_logo-1-100x192.pngSocial media & sharing icons powered by UltimatelySocial